AL-KO JET 3600 EASY Kerti szivattyú
AL-KO JET 3600 EASY Kerti szivattyú
39 900 Ft

AL-KO JET 3600 EASY Kerti szivattyú

Raktáron
39 900 Ft
Részletek

Kertes házba, nyaralóban bizony rendkívül hasznos lehet egy jól megválasztott kerti szivattyú, igazán sokoldalúan kihasználható, sőt a nem is túl drága készülékkel és sok pénzt takaríthatunk meg.Felhasználási terület: elsősorban az öntözés, ezenbelül akár a csepegtető. akár az árasztásos vagy locsolócsőről végzett módozatban.

Napjainkban azonban a kerti szivattyú készülékeket egyre többen használják például úszómedence feltöltésére is.A kerti szivattyúk esetén a motor szárazon működik, vízbe nem tehető. A műszaki adatok között a maximális szívómélység és a szállító magasság külön válik.

Az előbbi azt jelenti, hogy a vízzel feltöltött szivattyú milyen mélyről képes felszívni a vizet, az utóbbi pedig azt, hogy a szivattyú helyzetéhez képest milyen magasra képes felnyomni, illetve hogy egy adott magasságban milyen nyomást lehet elérni vele.Fontos, hogy a készülék csak légmentesen feltöltött rendszernél tudja felszívni a vizet!

Ha a szívócső levegőssé válik, akkor "elejti" a vizet, a rendszert felülről fel kell tölteni.

Annak érdekében, hogy ezt ne kelljen minden használat előtt megismételni. a szívócsonk aljára lábszelepet (visszacsapó szelepet) kell felszerelni, amely megakadályozza, hogy a szívócsonkból a víz visszafolyjon a kútba.A szivattyú maximálisan 3600 L/óra (60 L/perc) folyadékszállításra képes (0 emelőmagasság és nyomás mellett)

A szivattyú maximális emelési magassága 38 m (maximum 3.8 bar nyomás) (0 vízszállítás mellett)

A két említett maximum érték között végez hasznos munkát a szivattyúTeljesítményének kiaknázásához elengedhetetlen a nagy keresztmetszetű locsoló tömlő használata.

Ajánlott tömlő / csőméretek: 

- szívóoldalon min.Ø 1"

- nyomóoldalon min. Ø 3/4" - Ø 1" ( kis távolságú vagy magasságú szállításhoz használhat 1/2"-os méretűt is)Ajánlott tömlő / cső típus:Szívóoldalon:

- Ideiglenes telepítéshez PVC vagy fém betétes szívótömlő

- Állandó telepítéshez KPE vagy más vízvezeték kiépítésre alkalmas merev falú cső.Nyomóoldalon:

- Ideiglenes telepítéshez standard vagy csavarodásmentes locsoló tömlők szöveterősítéssel és min. 4 Bar üzemi nyomás jelöléssel .

- Állandó telepítéshez KPE vagy más vízvezeték kiépítésre alkalmas merev falú cső.Az üzemeltetés során felhasznált szívó és nyomótömlő vagy csővezeték keresztmetszete és hossza nagy mértékben befolyásolhatja a szivattyú munkaponti adatait.

A szivattyú üzemeltetési méretezéséhez a termékfotók között tekintse meg a méretezési sémát.A séma segítségével meghatározhatja az Ön által elvárt emelőmagasságot.

Az emelőmagasság ismeretében leolvashatja a szivattyú jelleggörbéről a hozzátartozó folyadékszállítási adatot.

A jelleggörbén az emelőmagasság és a folyadék szállítás metszéspontjában leolvasott értéket nevezzük munkapontnak.

Ellenőrizze, hogy az Ön méretezésben számított munkaponti adatok alapján a szivattyú képes-e a feladat ellátására.A szivattyú nem tartalmaz beépített  nyomás vagy áramláskapcsolót.

Ha ezek nélkül csak úgy használja, hogy gondoskodik a szivattyú állandó felügyeletéről és ha a működésben rendellenességet tapasztal. akkor leállítja!

Kiegészítő tartozékként (külön rendelhető) társíthatja AL-KO HYDROCONTROL-lal is, mellyel a szivattyú működése automatizálhatóvá válik. Jellemzők:

 
  • Nagy teljesítményű szivattyú, mely már alkalmas kisebb öntözőrendszerek megtáplálására

  • Beépített FCS (Flow Control System) rendszer hatásosan védi a szivattyút a károsodásoktól szállítási közegek kimaradásakor

  • LED kijelzésű Control Panel

  • Nyomásálló szivattyúfej masszív ABS műanyagból

  • erőteljes túlterhelés védelemmel ellátott motor ‚Autoreset‘-el

  • Beépített visszacsapószelep védi a rendszer leürülését a szűrőbetét tisztításakor

  • Dupla tömítés, robosztus felépítés, hosszú élettartam


Gyártó: AL-KO
Termékcsalád: Easy
Teljesítmény: 850W
Max. Szívómagasság: 8 m
Max. Szállítási nyomás: 3.8 bar
Max. emelőmagasság: 38 méter
Maximális folyadékszállítás: 3600 L/h
Csatlakozó méret szívó/nyomó ø: G 1"
Szivattyú lapát: 1-fokozatú
Súly: 8 kg
Jótállás: 1 Év
Adatok
Gyártói cikkszám
113797
Gyártó
AL-KO
Cikkszám
4003718060812