AL-KO JET 1300 INOX Classic Kerti szivattyú

Nincs raktáron
Részletek

Kertes házban. nyaralóban bizony rendkívül hasznos lehet egy jól megválasztott kerti szivattyú, igazán sokoldalúan kihasználható. sőt a nem is túl drága készülékkel és sok pénzt takaríthatunk meg.Felhasználási terület: elsősorban az öntözés, ezen belül akár a csepegtető, akár az árasztásos vagy locsolócsőről végzett módozatban.

Napjainkban azonban a kerti szivattyú készülékeket egyre többen használják például úszómedence feltöltésére is.kerti szivattyúk esetén a motor szárazon működik, vízbe nem tehető. A műszaki adatok között a maximális szívómélység és a szállító magasság külön válik.

Az előbbi azt jelenti. hogy a vízzel feltöltött szivattyú milyen mélyről képes felszívni a vize, az utóbbi pedig azt, hogy a szivattyú helyzetéhez képest milyen magasra képes felnyomni, illetve hogy egy adott magasságban milyen nyomást lehet elérni vele.Fontos, hogy a készülék csak légmentesen feltöltött rendszernél tudja felszívni a vizet!

Ha a szívócső levegőssé válik, akkor "elejti" a vizet, a rendszert felülről fel kell tölteni.

Annak érdekében, hogy ezt ne kelljen minden használat előtt megismételni, a szívócsonk aljára lábszelepet (visszacsapó szelepet) kell felszerelni, amely megakadályozza, hogy a szívócsonkból a víz visszafolyjon a kútba.A szivattyú maximálisan 5000 L/óra (83 L/perc) folyadékszállításra képes (0 emelőmagasság és nyomás mellett)

A szivattyú maximális emelési magassága 50 m (maximum 5.0 bar nyomás) (0 vízszállítás mellett)

A két említett maximum érték között végez hasznos munkát a szivattyúTeljesítményének kiaknázásához elengedhetetlen a nagy keresztmetszetű locsoló tömlő használata.

Ajánlott tömlő / csőméretek:

- szívóoldalon min.Ø 1"

- nyomóoldalon min. Ø 3/4" - Ø 1" ( kis távolságú vagy magasságú szállításhoz használhat 1/2"-os méretűt is)Ajánlott tömlő / cső típus:Szívóoldalon:

- Ideiglenes telepítéshez PVC vagy fém betétes szívótömlő

- Állandó telepítéshez KPE vagy más vízvezeték kiépítésre alkalmas merev falú cső.Nyomóoldalon:

- Ideiglenes telepítéshez standard vagy csavarodásmentes locsoló tömlők szöveterősítéssel és min. 4 Bar üzemi nyomás jelöléssel .

- Állandó telepítéshez KPE vagy más vízvezeték kiépítésre alkalmas merev falú cső.Az üzemeltetés során felhasznált szívó és nyomótömlő vagy csővezeték keresztmetszete és hossza nagy mértékben befolyásolhatja a szivattyú munkaponti adatait.

A szivattyú üzemeltetési méretezéséhez a termékfotók között tekintse meg a méretezési sémát.A séma segítségével meghatározhatja az Ön által elvárt emelőmagasságot.

Az emelőmagasság ismeretében leolvashatja a szivattyú jelleggörbéről a hozzátartozó folyadékszállítási adatot.

A jelleggörbén az emelőmagasság és a folyadék szállítás metszéspontjában leolvasott értéket nevezzük munkapontnak.

Ellenőrizze. hogy az Ön méretezésben számított munkaponti adatok alapján a szivattyú képes-e a feladat ellátására.A szivattyú nem tartalmaz beépített nyomás vagy áramláskapcsolót.

Ha ezek nélkül csak úgy használja, hogy gondoskodik a szivattyú állandó felügyeletéről és ha a működésben rendellenességet tapasztal, akkor leállítja!

Termékcsalád: Classic
Motor/teljesítmény: 1.300 W
Max. emelőmagasság: 50 m / 5.0 bar
Max. szállított mennyiség: 5.000 l/h
Max. szívómélység: 9 m
Szivattyú-járókerék: Egylépcsős
Szívócső csatlakozás: G 1"
Nyomócső csatlakozás: G 1"
Adatok
Gyártói cikkszám
113248
Gyártó
AL-KO
Cikkszám
4003718051582