AL-KO HYDROCONTROL SZIVATTYÚVEZÉRLŐ

Nincs raktáron
Részletek

A HYDROCONTROL vezérlés háztartási vízautomatává alakítja a kerti szivattyút és egyben a védelmét is ellátja.



A HYDROCONTROL-al vezérelt szivattyú, a működését tekintve egy vízellátó automata.

Az elektronikus vezérlés a szivattyú - a felhasználásnak megfelelő - be- és kikapcsolásán kívül a szárazon futás ellen is megvédi a berendezést.

Míg a hagyományos vezérlésű vagy vezérlés nélküli szivattyúk csak külön eszközzel védhetők meg a szivattyút jelentősen, akár véglegesen károsító szárazon futástól.



Mi is az a HYDROCONTROL, milyen elven működik, mit is csinál valójában?




 • A HYDROCONTROL tartamaz egy alsó nyomásküszöbérték érzékelőt, mely ha érzékeli a veszélyesen alacsony nyomásértéket, akkor leállítja a szivattyút, hogy megvédje azt az esetleges szárazonfutástól.

 • A HYDROCONTROL tartalmaz egy áramláskapcsolót, mely a folyadékszállítást követi figyelemmel. Ha megindul a folyadékszállítás és az folyamatos, akkor kapcsolójelet küld a szivattyúnak és a folyadékszállítás teljes időtartama alatt működteti a szivattyút. Ha a folyadékszállítás megszűnik, vagy jelentősen lecsökken, akkor leállítja a szivattyút.

 • A HYDROCONTROL nem nyomáskapcsoló! Addig engedi működni a szivattyút, amíg az vizet szállít. Ha vízszállítás 3 bar nyomásnál szűnik meg akkor ott, ha 12 bar nyomásnál szűnik meg akkor ott állítja le a szivattyút. A tervezésnél ezt mindíg vegye figyelembe! Ha a szivattyúja magasabb nyomást képes felépíteni, mint amit az Ön vízrendszere elbír, vagy mint amire Önnek a munkapontban szüksége van, akkor a HYDROCONTROL mellé Önnek még telepítenie kell egy nyomáskapcsolót vagy reduktor amivel a felső nyomásértéket korlátozni tudja!

 • A HYDROCONTROL-al kialakított vízautomaták nem rendelkeznek tartalék víztartállyal, így már csekély mennyiségű víz kivétele esetén beindulnak, viszont a csap elzárása után rövidebb idő alatt állnak meg. Ahol szivárgás, csepegés van, ott a vízellátó automaták gyakran beindulnak akár "feleslegesen" is, csak a nyomásveszteséget pótolva.



Jellemzők:




 • Alkalmazható merülő szivattyúknál (a felszínen, száraz környezetben a nyomócsőbe beiktatva, beépítve) és felszíni szivattyúknál a nyomó oldali ágba bekötve is

 • Karbantartást nem igényel

 • A vezérlő elektronikát könnyű működtetni. A beépített manométeren leolvasható az aktuális üzemi nyomás

 • Automatizált áramláskapcsoló a szivattyú be- és kikapcsolásához

 • Szárazonfutás védelem

 • Automatikus újraindítás

 • Visszacsapó szeleppel, ami megakadályozza a hosszú újrafutási időt

Max. folyadék átáramlás: 120 l/min (7200 l/h)
Max nyomás: 8 Bar
Min nyomás:1,8 Bar
Max folyadék hőmérséklet: +35 Celsius
Csatalakozó méretek (Be/Ki): G 1" KM
Védettség: IP44
Tápfeszültség: 230V/50Hz
Csomagolási méret: 175x135x250
Tömeg: 2,2 kg/db
Garancia: 1 + 2 év - regisztrációval
Adatok
Gyártói cikkszám
112478
Gyártó
AL-KO
Cikkszám
4003718036299