Termékinformáció, ügyfélszolgálat:
 +36 (30) 979-0712
shop@toolbook.hu

AL-KO HW 600 ECO Házi vízellátó
AL-KO HW 600 ECO Házi vízellátó
44 900 Ft

AL-KO HW 600 ECO Házi vízellátó

Raktáron
44 900 Ft
Részletek

Kedvező árú házi vízellátó az AL-KO-tólA kutakból vagy esővíztárolókból kinyert vizet bakteriológiai, vagy kémiai összetételük miatt ivóvízként nem használjuk (ennek következményeként fürdéshez, mosogatáshoz, főzéshez sem); viszont tökéletesen megfelelnek a mosáshoz, a WC-öblítéshez, és természetesen öntözéshez is.

Elsősorban ezekhez a felhasználásokhoz ajánljuk az AL-KO házi vízellátóit, de megfelelő vízminőség esetén a vezetékes víz pótlására is alkalmasak egy családi ház méretében.A házi vízellátókat az különbözeti meg a szivattyúktól. hogy azok üzeme a vízfelhasználásnak megfelelően automatizált.

A házi vízellátó egy a kerti szivattyúkkal teljesen megegyező szivattyú egységből, egy 20-24 l-es nyomásálló tartályból, és ezekhez kapcsolódó nyomásmérő-vezérlő egységből áll.

Olyan ez, mint egy nagy vízmű kicsinyített változat. amely automatikusan biztosítja a kívánt nyomású vízellátást a fent említett feladatokhoz.

Ha a tartályban a fogyasztás miatt a beállított érték alá csökken a nyomás. akkor az automata kapcsolja a szivattyút, és az biztosítja a megfelelő vízmennyiséget, víznyomást.A kútvizek gyakran tartalmaznak szennyezőanyagot (pl.homok) ami nem szerencsés, ha szivattyúba majd onnan a vízvezetékrendszerbe kerül.

A homok mennyiségtől függően előbb vagy utóbb károsíthatja a szivattyút, de nem éppen üdítő látvány a homokkal feltöltődött WC tartály vagy bojler szétszerelt látványa sem.

A homok kivédésére ajánljuk a tartozékként rendelhető előszűrők használatát.A házi vízellátok esetén a motor szárazon működik. vízbe nem tehető. A műszaki adatok között a maximális szívómélység és a szállító magasság külön válik.

Az előbbi azt jelenti. hogy a vízzel feltöltött szivattyú milyen mélyről képes felszívni a vizet, az utóbbi pedig azt, hogy a szivattyú helyzetéhez képest milyen magasra képes felnyomni, illetve hogy egy adott magasságban milyen nyomást lehet elérni vele.Fontos, hogy a készülék csak légmentesen feltöltött rendszernél tudja felszívni a vizet!

Ha a szívócső levegőssé válik. akkor "elejti" a vizet, a rendszert felülről fel kell tölteni.

Annak érdekében, hogy ezt ne kelljen minden használat előtt megismételni, a szívócsonk aljára lábszelepet (visszacsapó szelepet) kell felszerelni, amely megakadályozza, hogy a szívócsonkból a víz visszafolyjon a kútba.A szivattyú maximálisan 3000 L/óra (50 L/perc) folyadékszállításra képes (0 emelőmagasság és nyomás mellett)

A szivattyú maximális emelési magassága 35 m (maximum 3.5 bar nyomás) (0 vízszállítás mellett)

A két említett maximum érték között végez hasznos munkát a szivattyúTeljesítményének kiaknázásához elengedhetetlen a nagy keresztmetszetű locsoló tömlő használata.

Ajánlott tömlő / csőméretek:

- szívóoldalon min.Ø 1"

- nyomóoldalon min. Ø 3/4" - Ø 1" ( kis távolságú vagy magasságú szállításhoz használhat 1/2"-os méretűt is)Ajánlott tömlő / cső típus:Szívóoldalon:

- Ideiglenes telepítéshez PVC vagy fém betétes szívótömlő

- Állandó telepítéshez KPE vagy más vízvezeték kiépítésre alkalmas merev falú cső.Nyomóoldalon:

- Ideiglenes telepítéshez standard vagy csavarodásmentes locsoló tömlők szöveterősítéssel és min. 5 Bar üzemi nyomás jelöléssel .

- Állandó telepítéshez KPE vagy más vízvezeték kiépítésre alkalmas merev falú cső.Az üzemeltetés során felhasznált szívó és nyomótömlő vagy csővezeték keresztmetszete és hossza nagy mértékben befolyásolhatja a szivattyú munkaponti adatait.

A szivattyú üzemeltetési méretezéséhez a termékfotók között tekintse meg a méretezési sémát.A séma segítségével meghatározhatja az Ön által elvárt emelőmagasságot.

Az emelőmagasság ismeretében leolvashatja a szivattyú jelleggörbéről a hozzátartozó folyadékszállítási adatot.

A jelleggörbén az emelőmagasság és a folyadék szállítás metszéspontjában leolvasott értéket nevezzük munkapontnak.

Ellenőrizze. hogy az Ön méretezésben számított munkaponti adatok alapján a szivattyú képes-e a feladat ellátására. Jellemzők:

 
  • Ár-/teljesítményarányos szivattyú automatikus kapcsolóval a ház vízellátásához.

  • Üzemkész a manométerel felszerelt, nyomás kapcsoló és hálózati kábelen keresztül.

  • Egyszerűen szerelhető és üzemben helyezhető, mivel önszívómélységge 8 m

  • Gondozásmentes, tartós motor

Gyártó: AL-KO
Modell család: ECO
Cikkszám: 113956
Motor: 230 V / 50 Hz
Teljesítmény: 580 W
Max. emelőmagasság: 35 m / 3,5 bar
Max. szállított mennyiség: 3000 l/ó
Max. szívómélység: 8 m
Max. vízhőmérséklet: 35 °C
Szivattyú-járókerék: egylépcsős
Tartálytérfogat: 17 l
Szívócső: Ø 1“
Adatok
Gyártói cikkszám
113596
Gyártó
AL-KO
Cikkszám
4003718058093