AL-KO HW 3600 EASY Házi vízellátó
AL-KO HW 3600 EASY Házi vízellátó
59 900 Ft

AL-KO HW 3600 EASY Házi vízellátó

Raktáron
59 900 Ft
Részletek

Nagy teljesítményű házi vízellátó az AL-KO-tól, beépített előszűrővel, és szárazon futás elleni védelemmel.A kutakból vagy esővíztárolókból kinyert vizet bakteriológiai, vagy kémiai összetételük miatt ivóvízként nem használjuk (ennek következményeként fürdéshez, mosogatáshoz, főzéshez sem), viszont tökéletesen megfelelnek a mosáshoz, a WC-öblítéshez, és természetesen öntözéshez is.

Elsősorban ezekhez a felhasználásokhoz ajánljuk az AL-KO házi vízellátóit, de megfelelő vízminőség esetén a vezetékes víz pótlására is alkalmasak egy családi ház méretében.A házi vízellátókat az különbözeti meg a szivattyúktól, hogy azok üzeme a vízfelhasználásnak megfelelően automatizált.

A házi vízellátó egy a kerti szivattyúkkal teljesen megegyező szivattyú egységből, egy 20-24 l-es nyomásálló tartályból, és ezekhez kapcsolódó nyomásmérő-vezérlő egységből áll.

Olyan ez, mint egy nagy vízmű kicsinyített változaa, amely automatikusan biztosítja a kívánt nyomású vízellátást a fent említett feladatokhoz.

Ha a tartályban a fogyasztás miatt a beállított érték alá csökken a nyomás, akkor az automata kapcsolja a szivattyút, és az biztosítja a megfelelő vízmennyiséget, víznyomást.A kútvizek gyakran tartalmaznak szennyezőanyagot (pl.homok) ami nem szerencsés, ha szivattyúba majd onnan a vízvezetékrendszerbe kerül.

A homok mennyiségtől függően előbb vagy utóbb károsíthatja a szivattyút, de nem éppen üdítő látvány a homokkal feltöltődött WC tartály vagy bojler szétszerelt látványa sem.

A homok kivédésére az AL-KO a HW 3600 EASY típusnál beépít egy előszűrőt mely 60 mikronos szemcsenagyság felett kiszűri a szennyeződéseket, így a homokot is.

Ha jelentős mértékben " homokol" a kút, akkor bizony még így is sűrűn kell tisztogatni a szűrőt, de legalább a szivattyú és a vízvezetékrendszer védve van.A házi vízellátók esetén a motor szárazon működik, vízbe nem tehető. A műszaki adatok között a maximális szívómélység és a szállító magasság külön válik.

Az előbbi azt jelenti, hogy a vízzel feltöltött szivattyú milyen mélyről képes felszívni a vizet, az utóbbi pedig azt, hogy a szivattyú helyzetéhez képest milyen magasra képes felnyomni, illetve hogy egy adott magasságban milyen nyomást lehet elérni vele.Fontos, hogy a készülék csak légmentesen feltöltött rendszernél tudja felszívni a vizet!

Ha a szívócső levegőssé válik, akkor "elejti" a vizet. a rendszert felülről fel kell tölteni.

Annak érdekében. hogy ezt ne kelljen minden használat előtt megismételni, a szívócsonk aljára lábszelepet (visszacsapó szelepet) kell felszerelni, amely megakadályozza, hogy a szívócsonkból a víz visszafolyjon a kútba.A szivattyú maximálisan 3600 L/óra (60 L/perc) folyadékszállításra képes (0 emelőmagasság és nyomás mellett)

A szivattyú maximális emelési magassága 38 m (maximum 3.8 bar nyomás) (0 vízszállítás mellett)

A két említett maximum érték között végez hasznos munkát a szivattyúTeljesítményének kiaknázásához elengedhetetlen a nagy keresztmetszetű locsoló tömlő használata.

Ajánlott tömlő / csőméretek:

- szívóoldalon min.Ø 1"

- nyomóoldalon min. Ø 3/4" - Ø 1" ( kis távolságú vagy magasságú szállításhoz használhat 1/2"-os méretűt is)Ajánlott tömlő / cső típus:Szívóoldalon:

- Ideiglenes telepítéshez PVC vagy fém betétes szívótömlő

- Állandó telepítéshez KPE vagy más vízvezeték kiépítésre alkalmas merev falú cső.Nyomóoldalon:

- Ideiglenes telepítéshez standard vagy csavarodásmentes locsoló tömlők szöveterősítéssel és min. 5 Bar üzemi nyomás jelöléssel .

- Állandó telepítéshez KPE vagy más vízvezeték kiépítésre alkalmas merev falú cső.Az üzemeltetés során felhasznált szívó és nyomótömlő vagy csővezeték keresztmetszete és hossza nagy mértékben befolyásolhatja a szivattyú munkaponti adatait.

A szivattyú üzemeltetési méretezéséhez a termékfotók között tekintse meg a méretezési sémát.A séma segítségével meghatározhatja az Ön által elvárt emelőmagasságot.

Az emelőmagasság ismeretében leolvashatja a szivattyú jelleggörbéről a hozzátartozó folyadékszállítási adatot.

A jelleggörbén az emelőmagasság és a folyadék szállítás metszéspontjában leolvasott értéket nevezzük munkapontnak.

Ellenőrizze. hogy az Ön méretezésben számított munkaponti adatok alapján a szivattyú képes-e a feladat ellátására.Jellemzők:Nagy teljesítményű szivattyú, mely már alkalmas kisebb öntözőrendszerek megtáplálására

Beépített FCS (Flow Control System)rendszer hatásosan védi a szivattyút a károsodásoktól szállítási közegek kimaradásakor.

LED kijelzésű Control Panel

Beépített visszacsapószelep védi a rendszer leürülését a szűrőbetét tisztításakor


Gyártó: AL-KO
Termékcsalád: Easy
Teljesítmény: 850W
Max. Szívómagasság: 8 méter
Max. Szállítási nyomás: 3.8 bar
Max. emelőmagasság: 38 méter
Maximális folyadékszállítás: 3600 L/h
Csatlakozó méret szívó/nyomó ø: G 1"
Szivattyú lapát: 1-fokozatú
Tartálytérfogat: 17 Liter
Súly: 12,6 kg
Jótállás: 1 Év
Adatok
Gyártói cikkszám
113798
Gyártó
AL-KO
Cikkszám
4003718060829